This or that

Hästar / Kompisar
Fota / Blogga
Ridskola / Ridläger
Agresiv häst i spilta eller box / Agresiv häst att rida - att en häst är aggressiv beror på något, lös det!!
Pizza / Tacos
Slö galopp / Snabb galopp
Rida utan utrustning / Rida med utrustning
Hästfilm / Andra filmer
Egen häst / Sköthäst - Medryttarhäst
Ridhus / Utepaddock 
Ridhjälm / Säkerhetsväst


Byter blogg

jag tror jag kommer börja blogga med min kompis och min lillasyster. Blir mer uppdatering när det är fler på samma blogg! 
 
Bloggen heter: http://ponnysochryttare.se
Så från och med kommer jag blogga på den tror jag, om allt funkar. Hoppas det uppdaterar, annars kommer jag nog gå tillbaka tiöl den här bloggen! 
Från minigolfen igår
 
Kram // Marie

Sorry...

Jag lovade ju att det skulle komma upp ett inlägg om tisdagens hoppning... Men det hann jag inte med. Så ska försöka hinna med det idag.

Just nu ligger Ludde och sover i sängen brevid mej, han bara snarkar och snarkar.... verkar verkligen jättetrött! 

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på... Jag uppdaterar er om de under dan.

Från gårdagens dressyrträning, fin!

Kram // Marie

This or that

Frihetsdressyr / Hoppning
Pojkvän / Bästakompis
Choklad / Chips
Party / Hemmakväll
Röd / Blå
Gul / Orange
Fälltävlan / Galopp
Pigg & busig ponny / Lat & seg
Vinter / Sommar
Bli igenkänd på stan / Ingen lägger märke till en
Personlighet / Utseende
Få / Ge
Dator / Tv
Sms / Skype
Tjejkompis / Killkompis
Blogga / Facebook
Högklackat / Converse
Whitaker / Beerbaum


Ingen skola för mig....

Godmorgon! Eller ska man säga god förmiddag... Hihi, jag har inte klätt på mig än. 

Idag ska vi spela minigolf. Igår blev de så mkt tid på Hööks så vi hann helt enkelt inte med minigolfen igår. 


Igår var det även hoppträning! Mer om det i ett annat inlägg. Det kommer upp idag!

Är det någon som vet hur man tar videos från VideoFyMe och lägger upp de på bloggen om man bara har mobilen? Plz skriv en kommentar 

Kram // Marie 

Tips
Shoppar på Hööks

När jag tog studenten fick jag bland annat 500kr på ett presentkort på Hööks. Jag är den typ av tjej som glömmer bort det där presentkorten och sen går de ut och jag har "slösat" t.e.x 500kr på ingenting.... Så idag shoppade jag upp allt på de presentkortet.
Det blev ett pannband för 359kr, smörjkräm för 128kr och silikontoffsar för 15kr. Totalt kosta det 503kr ! 
 
Efter det så bjöd Ludde mig på lunch, tack älskling! 
När vi kommer hem ska vi ta bilen direkt till stallet. Hoppträning klockan 20:00
 
KRAM // Marie

Är man stor måste man vara snäll
Mys

Ligger just nu i sängen och myser med min pojkvän, Ludde. 

Idag ska vi först å spela lite minigolf (han har tjatat) och sen till stallet. Idag ska Tindra flytta från ridskolestallet in till privatstallet. Stall 3 kommer hon flytta in i. 


Just nu har jag inget internet, förutom när jag är hemma.... Mitt internet är nämligen slut på mobilen, suck. 

Skriver mer sen, KRAM // Marie 


This or that

Sadel / Barbacka
Ponny / Häst
Hoppning / Dressyr
Rida med musik / Rida utan
SIHS / Falstebo
Spö / Sporrar
D-ponny / C-ponny
Nellieberntsson.se / teamTyra.se
Blogga via dator / Blogga via mobil
Chips / Godis
Malin / Roffe
Chaps / Ridstövlar
Helskodda ridbyxor / Inte helskodda
Stallet / Kompisar
Heta hästar / Lata
Hööks / Börjes
Fux / Skimmlar
Rida inne i ridhus / Rida ute i paddock, uteritt.
Tävla / Träna
Kort man / Lång man
Vojlock / Shabrak
Säkerhetsväst / Utan
Lugna hästar / Busiga hästar
Rida ut i skogen / Bada med hästenTrött efter lång helg

Godmorgon, jag har käkat lite gröt och tittat en stud på tv. Idag ska jag till stallet och pussa lite på Tindra.

Helgen har varit så lång! Stallet från sju på morgonen till åtta på lördagen. Först jobbade jag från sju till tre och efter det tog jag hand om Tindra. Mamma red ut med mig, hon red på en annan D-ponny, Lisa. Vi skritta ut en halvtimme och efter de red vi 10 min på banan.


Söndagen jobbade jag i stallet från åtta till halv fem. De var en hektisk dag, mycket papper som skulle delas ut till alla ridskoleelever. Kontoret kunde liknas med ett getingbo, alla föräldrar som surrar runt.

Jag har haft 3 lektioner på lördagen, de grupperna kommer bli "mina egna grupper", spännande att få följa deras utveckling! På söndagen var det 14 stycken i nybörjargruppen, så jag och mamma delade upp det i två grupper. Jag  och mamma kommer dela på alla söndagsgrupper, så jag har ojämna veckor i framtiden och hon tar jämna.

Jag red ut på Zack med en av söndagsgrupperna, mysigt!

Jag har haft mycket lektioner när det har varit ridläger och där känner jag mig trygg till 110%. Men nu när det är på helger är ju även alla föräldrar med och tittar vilket blev lite nervöst. Man undrar ju vad de ska tycka och så... Jag körde på som vanligt! Och när jag kom ner till stallet efter lektionerna så fick jag beröm av flera föräldrar! Kul! 

Det var allt för mig just nu!
Kram /Marie 

Fylla vatten
Corona?

Jag behövde en häst för att kunna gå kursen Idrott & Hälsa, specialinriktning hoppning. Eftersom man inte fick ha ponny så sökte jag en storhäst att låna under läsåret.
Jag letade på hästnet, Facebook, m.m... Men hittade inte mycket alls, så jag la ut  en "annons" på hästnet att jag sökte en häst.

"Jag är en tjej född 96 som nu söker en välutbildad häst till min utbildning på Strömsholms ridsportgymvasium. Hästen måste ha startat 120. Ska vara lätt i hanteringen och välriden, ej hingst.

Jag behöver låna den till och med juni 2015. Daglig utevistelse, regelbunden träning (ca 2-3gånger/vecka) för utbildade tränare, varierad träning."

Jag började även höra av mig till hästar som va till salu för att höra om de va intresserade. Till slut hittade jag Corona.


Corona, ett sto född 2005, brun, e. Cornetto, u. Juni e. Epson. Hon hade gått 120 felfritt och 130 med 8 fel 2012. Så jag hörde av mig till hon som hade henne och vi åkte och provred i Växsjö.

Hon var inte så välriden då, men inte dålig häst! Gulligt sto med en väldigt femenin personlighet. Tiden börja rinna ut, så vi beslöt oss för att ta med Corona till Strömsholm.

Hon gick ganska bra, tills en hoppträning strax efter höstlovet. Då var hon sur och inte alls som hon bruka va. Hon stannade eller rev inte, men va allmänt "sto-sur", vilket inte alls va likt henne. Vi tog detta på allvar, lät henne vila 2 veckor och bara skrittade ut henne i skogen. 

När vi skulle sätta igång henne, tömkörde jag och mamma henne och såg att hon inte satte ner höger fram som hon skulle... Hon fick vila fram tills jag började på Strömsholm efter jullovet. Eftersom jag hade varit hemma på praktik från höstlovet till jullovet. När vi kom till Strömsholm ultraljuda vi henne och såg att hon hade en skada på förströkningsbandet.... Och Corona fick åka hem till sin ägare igen. Godmorgon
Tömkörde Tindra

Det fick bli tömkörning för min och Tindras del idag. Det är ju mycket roligare än att longera, svårt val lixom.... 

Funderade först på om jag skulle vara i ridhuset eller på utebanan. Ridhuset är ju bättre på så sätt att det är mindre (inga) rådjur och älgar som skräms. Men ridhuset är så mycket dammigare än utebanan, så det fick bli några varv på utebanan istället! :)

En bild på fröken Tindra, från dagens pass. Bästa ponny! 

KRAM & GODNATT // Marie

Mot stallet

Nu sitter jag på bussen ut mot stallet.

Idag ska jag vara lite snabb i stallet är tanken, för att sen promenera vidare till Lena i smällan. Jag ska nämligen sova där inatt. Kunderna kommer till stallet strax innan åtta på lördagar. Då är det bra om alla hästar är fodrade och ute, samt att det är mockat och sopat i stallet.

Tindra ska tömköras eller longeras idag, hon gick dressyrträning måndag och hoppträning tisdag. På onsdagsförmiddagen låg hon tydligen och sov i hagen... Så jag lät henne vila både onsdag (som var tanken) och torsdag för att hon visade sig vara så himla trött...

KRAM // Marie & Tindra

Börja blogga igen?

Jo, jag tror faktiskt att jag ska börja med bloggandet igen. Nu när jag tagit studenten har jag mer tid att blogga på eftersom jag bara jobbar helger. 
 
Idag ska jag och mamma köpa skor till mig. Hon råkade nämligen stoppa mina jumpaskor i en påse så att pappa trodde det var sopor och slängde de....
Här hoppar jag Chino, eller Frappuccino som jag har lånat hela vårterminen 2015 till kursen Idrott & hälsa, specialinriktning hoppning.
 
KRAM Marie

RSS 2.0