Grön = dålig ?

Jag blir så jä**a irriterad på ALLA som skyller på att de har "gröna" ponnys, som tycker/tror det skulle vara jobbigare eller att det blir de om man har en "grön" ponny. Verkligen alla som inte har köpt världens finaste ponny som redan vunnit SM 3 gånger skyller på att ponnyn är "grön".

T.ex de som köper en ungponny och uppfostrar den själv.. sen när ponnyn börjar stanna på hinnder, stegra och ha sig innen på banan så skyller dem på ponnyn?! Men man uppfostrar ju sin ponny som man själv vill ha den. De är BÄTTRE att ha en "grön" ponny som inte har någon som helst erfarenhet av tävlingar, för då kan man göra precis vad som helst med den. Då lär den sig efter vad DU säger till den och då går det inte att skyllanågon annan!

Det krävs kanske mer av det grundläggande arbetet på gröna hästar, men man får ju precis de man själv jobbar fram. De är inte alltid lätt, men det blir ju som man själv vill ha det tills slut! Om man tilllåter ponnyn att springa runt och låter den göra lite som den själv vill får man ju en sån ponny, i alla lägen! Men om man "sätter den på plats" (på ett snäält sätt) får man en lydig ponny heeeela tilden. En ponny som går där den ska när ryttaren ber den. Om man väl "vinner" över den ponnyn kan man gå hur långt som helst! Hela vägen upp till SM.

Men det finns ju den "latare" varianten.. ^^
Att köpa en ponny som redan tävlat SM m.m... En ponny som hoppat hinder högt uppe bland molnen! Men det är ju en ponny som någon annan har tävlat upp dit, den kom ju inte dit av sig själv! Så kan man ju också göra, men då får man ju inte vara med på Hela RESAN. Det är nog det som dom som tävlat upp sina ponnys till de högre klasserna kommer ihåg. Hur de (säkert) började med Ld - Lc och kämpade sig upp till MsvB - MsvA. De som kämpat Hela vägen, som trott på sig själva Hela tiden. Jag tror att det är de dem kommer ihåg, RESAN och inte sina placeringar i Msv..


Kommentarer
Postat av: Tyra Delberger

Hur gick det att rida Kajan??

<3333

2011-11-04 @ 14:52:08
URL: http://ponigeeks.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med dig till 100%. Typiskt såna ryttare som inte orkar rida till en häst från början, utan som har så jävla bråttom att köpa en häst som redan har gjort allt på SM nivå som sen ska göra allt med ännu en till ryttare. Tycker dessutom synd om hästarna som har såna ryttare på ryggen!

/Amanda G

2011-11-04 @ 21:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0