Full fart genom skogen

Detta skulle kommit upp o onsdag. 

Som rubriken lyder så red jag ut idag. Jag körde från Strömsholm imorse klockan 5 för att hinna få ut alla hästar innan 8. Såklart så kör jag fel när jag närmade mig Stockholm och råkar köra tillbaks.... bara att vända. Så blev lite sen,  dock bara 15 min.. tur att inte hästarna kan klockan (exakt).

Efter det var det Harrys tur. Idag red jag ut på honom. Jag rider ut så ofta jag kan för att hitta framåtbjudning i Harry. Om man bara sitter i ett ridhus och harvar runt är det lätt att unghästar 1: blir sega och blir ovilliga till arbete,  2: att de hittar på massa andra saker att sysselsätta sig med,  tex bocka, kasta sig,  vägra gå från dörren osv. Jag vill behålla nyfikenheten och de "pigga/busiga" i honom. 

Harry skötte sig bra, visst han skyggar för läskiga stenar och pinnar, men han gör inget dumt. Jag har provat att rida ut själv på honom några gånger och det har funkat superbra! Egentligen vet jag att jag inte ska erida ut själv,  men man har inte så mycket till val.  Jag jobbar oftast kvällar med lektioner och på helgerna jobbar jag alltid, så om jag inte skulle rida ut själv så skulle han inte få komma ut så mkt som jag vill. 

Kram

Panik

Igår hände det en del saker på kvällen som gjorde att jag längtade efter Ludde, min pojkvän, så sjukt mycket! Jag ville inget annat än att träffa honom och jag ville träffa honom nu.
Jag ringde till honom och som den grymma pojken han är så sa han att han gärna åker och träffas. *superlycklig tjej*

Problemet är bara att vi bor ca 35mil/350km... så vi bestämde oss för att åka båda två och mötas "på mitten". Vi skulle mötas på Strömsholm. Det är dock ca 13 mil från mig och 22mil från honom... men han åkte 5 minuter innan mig och kör som en jävla galning,  så vi kom fram exakt samtidigt! 

Min kille är verkligen bäst! 

Det var det som hände igår kväll. 
Kram

Min kille ♥

Här är en bild som jag tog idag på mitt lilla troll ♥
Uppdatering när jag kommer hem 
KRAM

"helg" för mig

Hej,  eftersom jag jobbat sjukt mycket ett bra tag, kanske 2 månader,  så tar jag nu "helg" ett tag. De två månader jag jobbade mycket gick jag upp senast 6:30. Mån & tis upp 6, ons & torsdag upp 4, fre upp 6, lör upp 5 och söndagar var det sovmorgon till 6:30. Och aldrig hemma innan 17... Jobba så i 2 månader är nog vem som helst död. Så nu känner jag att jag kan ta de lugnt ett tag :)
Saknar min älskling så mycket ♥
 
Idag har jag bara 1jobb. Det är att plocka in alla söta små hästar.  Men ska även göra lite andra ärenden,  hämta ut mitt körkort (mitt första blev stulet när jag var på krogen). Så mitt andra körkort på mindre än 3 månader. Det slår de flesta,  man brukar förnya aitt körkort vart 10år... hahahah.
 
Kram på er ♥

Intag & 2 hästar

Nu har jag kommit hem och hunnit äta middag. Dagen började med sovmorgon, jag vaknade inte förrän vid 10, skönt!  Efter det blev det pannkakor till frukost och en skön dusch. Första halvan av dagen gick extremt långsamt....
 
Vid halv två tiden tog jag och tanka bilen. Inte kul, inte kul alls... 621 kronor. Det var mindre än en vecka sen jag tankade förra gången. 
 
Efter det var de mot stallet och ta in alla hästar. De skötte sig bra och alla kom in lugnt och tryggt.
Här är en bild på min lilla Harry från dagens träning. 
 
Idag hoppade jag min lilla prins ♡ Han var super duktig! Vi hoppade dock bara lågt,  långsida, snett igenom. Men han var riktigt fin,  mot slutet tog han tag riktigt bra i hindren! Kul med unghäst!
 
 
Efter Harry var det nästa hästs tur. Då var det dags för Lux. Lux de Flux är ett sto, en D-ponny, hon är inte så gammal... kanske 8? Hon är aldrig tävlad. Innan hon kom till Camilla (som hyr henne nu) hade hon bara gått som skogsmulle Hon har gjort en extremt bra utveckling!  Från att inte veta alls vad gå i form är till att gå stadigt i form o skritt och trav. Just nu jobbar vi mycket med att hitta formen i galopp. Idag fick jag till en jäkligt bra höger fattning!  Höger galoppen har varit riktigt svår, men ju starkare hon blir desto bättre blir det! 
 
Nu ska jag snart gå och duscha, samt krypa ner i sängen.  
 
Kram och godnatt ♡

Hänt sä sjuk mycket...

Hej på er!  Ännu en gång funderar jag på att ta upp bloggandet. Just nu iaf... vi får se hur länge de håller.  Som det ser ut nu så jobbar jag inte så mycket. 
 
Det har hänt mycket som jag inte skrivit ut här eftersom det varit så mycket annat.  Har helt inte haft verken tid eller lust att prioritera bloggen. 
 
Såg nu att jag inte ens skrivit något om min student.... illa. För studenten tog jag i våras/somras och de måste självklart komma ett inlägg om det.
 
Under sommaren gjorde jag inte särskilt mycket.  Var på landet, jobbade ridläger och allt sånt som man brukar göra på sommaren.  Tindra gick på bete hela sommaren. 
 
Efter sommaren var det ingen skola att komma tillbaka till,  läskigt. Jobb var det som väntade. Så nu jobbar jag lördagar och söndagar på Rastaborgs ridskola,  som ridlärare och i stallet.  Sen tar jag ut och in hästar i privat-stallen på Rastaborg.  
 
Jag har även hoppat in och jobbat extra på Ekerö ridskola. Mestadels i stallet men även haft en del lektioner. 
 
Har även en hel del privat-lektioner. Samt att jag hjälper till med att ta hand om och rida andras hästar. Så har ett najs jobb.
 
 
En stor förändring mitt liv är att jag sålt min bästa vän, Tindra. 
Nu bor Tindra i Norrtälje hos en tjej på 12år. Tindra verkar ha det toppenbra! Det känns aå skönt att de blev så rätt! 
Min finaste prinsessa ♡
 
Nu rider jag på andras hästar. Har dock en "egen" 5åring. Med "egen" menar jag att det är som min egen. Det är bara jag som rider honom och så, men det är egentligen mim chefs häst. Jag tycker att vi har en bra deal,  jag utbildar hans häst gratis och jag får en "egen häst". Rätt bra med tanke på att jag slipper betala stallhyra, skoning, vaccinationer osv.
 
Min lilla 5-åring heter Harry Potter och är en fux. Han är lite tittig men annars en jäkligt cool unghäst. Det ända han brukar göra är att bocka lite ute,  men bara lite "glädje skutt". 
 
Det var lite uppdatering om mig... nu ska den här bloggen bli aktiv igen! 
 
Kram

RSS 2.0