Corona?

Jag behövde en häst för att kunna gå kursen Idrott & Hälsa, specialinriktning hoppning. Eftersom man inte fick ha ponny så sökte jag en storhäst att låna under läsåret.
Jag letade på hästnet, Facebook, m.m... Men hittade inte mycket alls, så jag la ut  en "annons" på hästnet att jag sökte en häst.

"Jag är en tjej född 96 som nu söker en välutbildad häst till min utbildning på Strömsholms ridsportgymvasium. Hästen måste ha startat 120. Ska vara lätt i hanteringen och välriden, ej hingst.

Jag behöver låna den till och med juni 2015. Daglig utevistelse, regelbunden träning (ca 2-3gånger/vecka) för utbildade tränare, varierad träning."

Jag började även höra av mig till hästar som va till salu för att höra om de va intresserade. Till slut hittade jag Corona.


Corona, ett sto född 2005, brun, e. Cornetto, u. Juni e. Epson. Hon hade gått 120 felfritt och 130 med 8 fel 2012. Så jag hörde av mig till hon som hade henne och vi åkte och provred i Växsjö.

Hon var inte så välriden då, men inte dålig häst! Gulligt sto med en väldigt femenin personlighet. Tiden börja rinna ut, så vi beslöt oss för att ta med Corona till Strömsholm.

Hon gick ganska bra, tills en hoppträning strax efter höstlovet. Då var hon sur och inte alls som hon bruka va. Hon stannade eller rev inte, men va allmänt "sto-sur", vilket inte alls va likt henne. Vi tog detta på allvar, lät henne vila 2 veckor och bara skrittade ut henne i skogen. 

När vi skulle sätta igång henne, tömkörde jag och mamma henne och såg att hon inte satte ner höger fram som hon skulle... Hon fick vila fram tills jag började på Strömsholm efter jullovet. Eftersom jag hade varit hemma på praktik från höstlovet till jullovet. När vi kom till Strömsholm ultraljuda vi henne och såg att hon hade en skada på förströkningsbandet.... Och Corona fick åka hem till sin ägare igen. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0